Nu er det snart grillsæson igen – læs med her for inspiration

Dette indhold er sponsoreret

De fleste mennesker forbinder sommeren med lange lyse aftener, solskin og en masse hygge udenfor. Sommeren er dejlig, og efter en masse mørke måneder er det rart med nogle lange lyse dage med lidt højere temperaturer. Noget der for alvor kan få sommerstemningen til at melde sig er mad på grillen. Det er som om, at mange ting bare lige smager lidt bedre, når det har været en tur på grillen frem for at blive tilberedt i ovn, på gryde eller pande. Grillsæsonen byder på masser af muligheder, og de fleste ting kan med fordel tilberedes på grillen. For nogen virker det som mere arbejder, og hvis du ikke allerede har erfaring med at grille, kan det være svært at overskue. Her får du inspiration til valg af grill, og hvilken mad du kan lave. 

Valg af grill

Du kan enten vælge kulgrill, elektrisk grill l eller gasgrill. I dag er der mange, der går efter en gasgrill. Du kan finde den bedste gasgrill her, hvor du let over overskueligt kan gennemgå mange forskellige typer gasgrill og finde den, der passer til dig. Der er stadig flest danskere der benytter sig af kulgrill, men efterhånden får flere og flere øjnene op for de mange fordele, som følger med ved brug af gasgrill. Fordelen ved en gasgrill er blandt andet, at du undgår de store mængder af os, som der vil komme, når du tænder op i en kulgrill. Derudover er det hurtigere og lettere at optænde en gasgrill end end kulgrill. Det at den er lettere at optænde, kan medvirke til, at du er mere tilbøjelig til at bruge din grill – også på travle dage og måske endda udenfor sæsonen. Den er nemlig ikke kun lettere, men også  mindre tidskrævende, så du behøver ikke at stå derude over længere tid. Derudover er det lettere at holde øje med temperaturen mens du laver maden samt at gennemstege store stykker kød, uden at kødet bliver brændt på ydersiden. 

Hvad kan du lave på en grill? 

De fleste forbinder mad fra grillen med et stykke kylling, en bøffer, pølser eller andet kød. Men faktisk er grillen også rigtig god til at tilberede tilbehøret. Du kan eksempelvis sagtens tilberede grøntsagerne på grillen, og få et lækkert resultat. Det kan være, at du har lyst til at lave grøntsagsspyd, som er lette at variere, alt efter hvilke grøntsager du kan lide. Derudover er majskolber også oplagte at lave på grillen, og de smager rigtig godt, særligt når de lige er kommet af grillen – gerne toppet med lidt smør og salt. Der er altså rigtig mange muligheder for, at lave ikke kun kødet men også tilbehøret på grillen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen