3 tips til at spare penge i hverdagen

Tæller du dagene til den første, hvor den næste løn tjekker ind på din konto? Det kan være både opslidende og frustrerende. Heldigvis er der flere små ting, du kan gøre i hverdagen for at skabe lidt mere luft på kontoen og slippe for at ligge søvnløs om natten på grund af din økonomi.

Køb brugt

Der er masser af gode kup at gøre, hvis man køber brugt i stedet for nyt. Der er et hav af forskellige platforme til at finde det, du søger – fx Facebook Marketplace, DBA og Trendsales, for bare at nævne et par stykker. Hvis du foretrækker at gå i fysiske butikker, kan du gå på jagt i genbrugsbutikker eller secondhandshops. Ofte kan man finde helt nye og ubrugte ting, og der er derfor mange penge at spare ved at handle på denne måde, hvad enten du mangler nyt tøj, nye sko eller nye møbler. Samtidigt er det mere bæredygtigt, så du gør noget godt for din pengepung og miljøet på samme tid.

Lav madplan

Lav en realistisk madplan og lav gerne portioner til flere dage. Det er billigere og kan også gøre hverdagen meget nemmere at kunne varme rester op en gang imellem. Som endnu et plus slipper man også for at handle hver eneste dag, og det frigiver tid i hverdagen til sjovere ting. Et lille bonustip i denne forbindelse er at holde øje med de madvarer, som er sat ned, fordi de snart udløber. De fejler oftest intet, og hvis du lige står og mangler madlavningsfløde til aftensmaden samme aften, kan du lige så godt købe den på tilbud. På den måde er du også med til at mindske madspild.

Gennemgå dine faste udgifter

Hvis man gerne vil spare penge i hverdagen, er det en god idé at gå de faste udgifter efter i sømmene. Det er udgifter som internet, mobilabonnement, forsikringer og streamingtjenester. Lav en søgning på nettet og sammenlign priserne på de forskellige ting. Måske kan du spare 50kr på at skifte til en anden internetudbyder, måske kan du afmelde en af dine streamingtjenester, fordi du alligevel mest bruger Netflix. Alle beløb kan gøre en forskel i det samlede billede, og det er derfor helt klart et skud værd.

Lån penge

Selvom du sparer i hverdagen og har fået mere overskud på kontoen, kan der stadig være specielle formål, der kræver lidt ekstra penge. At købe en sofa eller en cykel, en tur til tandlægen eller måske en rejse. Til disse formål kan du vælge at låne penge, hvis du står og mangler dem her og nu og ikke har tid til at vente på, at du har sparet nok penge op. Hvis tanken om det billigste kviklån virker fjern for dig, kan det give ro i maven at lave noget forarbejde. Sørg for at lave grundig research, så du kan finde den bedste løsning, der giver dig gode betingelser for at betale pengene tilbage igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen