Få styr på finanserne omkring din firmabil

Der er mange ting man lige skal have styr på når det kommer til at have firmabil, og det er vigtigt at have styr på det hele, så der ikke kommer uventede regninger eller bøder. Eksempelvis beregn beskatning fri bil, eller hvor meget du må bruge bilen privat. Sidste år kom der ændringer i registreringsafgiften, hvilket f.eks også har betydning for firmabiler. Det kan godt være lidt svært at finde rundt i det hele, men vær ikke bange for at spørge om hjælp, enten hos din chef der med stor sandsynlighed kender langt de fleste regler, men du kan også søge hjælp til udregninger online, eller hos skat. 

Forskellen på firmabil og godtgørelse

Hvis du har et erhverv hvor du skal bevæge dig meget rundt i landet, så vil din kontrakt som oftest indeholde en eller anden form for godtgørelse for dette, og det kan altså enten være en firmabil eller kørselsgodtgørelse. Hvis du får tilbudt en firmabil, så stiller din arbejdsgiver en bil til rådighed, og hvis kontrakten i stedet hedder godtgørelse, så kører du i din egen bil, men bliver kompenseret for dette via kilometergodtgørelse. Hvis du kører rigtig meget, kan firmabilen være en god løsning for dig, fordi du ofte kan få en mere komfortabel bil end du måske selv ejer, men hvis du ikke køre helt så langt, så kan kørselsgodtgørelse måske også være nok for dig. 

Beskatning

Der skal betales skat af din firmabil, og det udregnet ud fra bilens værdi, plus miljøafgifterne, derfor kan disse tal altså sagtens ændre sig, hvis de overordnede regler ændrer sig. Det kan godt være en smule kringlet at regne beskatningen af din firmabil ud, og derfor er det altid en god ide at alliere sig med en der ved mere om det, eller snakke med skat, så du er sikker på ikke at blive overrasket. Eksempelvis skal du være opmærksom på om du passerer grænsen for topskat når beskatnings beløbet af din fri bil lægges til. 

Privat kørsel

Vær opmærksom på om du må bruge din firmabil til privat kørsel. Nogle kontrakter har ikke noget problem med dette, mens andre kontrakter siger at du udelukkende må bruge bilen i dit arbejde. Hvis du gerne må bruge din bil i privaten, så kan du spare rigtig mange penge når du f.eks skal køre langt på ferie. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen