Drømmer du om at blive freelancer?

Ønsker du at blive din egen chef og selv bestemme over din arbejdstid samt arbejdsdage? Så kan det være, du skal overveje at blive freelancer. Der er mange fordele ved at være freelancer, men selvfølgelig også nogle ulemper. At blive freelancer er en stor beslutning, og det er vigtigt at det er gennemtænkt, da du kommer til at drive en virksomhed for egen regning og risiko, når du begiver dig ud i at være selvstændig freelancer.  Det er vigtigt, at du har tænkt over alle scenarier, så du er forberedt bedst muligt.

Fordele ved at være freelancer

Nogle af fordelene ved at være freelancer er, at du er din egen chef, og du står på den måde derfor ikke til ansvar for nogle andre mennesker end dig selv. Der følger et stort administrativt ansvar med, når du er freelancer og dermed din egen chef. Som freelancer har du altså det fulde ansvar, samtidig med at du også har mere frihed. Du kan altså selv justere i din tid, samt bestemme hvornår du vil arbejde og ikke arbejde. Som freelancer får du som regel også en højere løn end hvis du var almindelig lønmodtager.

Ulemper ved at være freelancer

At være freelancer er ikke altid liv og glade dage, selvom det måske lyder sådan. Når du er freelancer, kræver det nemlig at du måske skal arbejde meget, før du får opbygget en stabil virksomhed. Lønnen er også meget svingende fra måned til måned, da din indkomst afhænger af, hvor mange opgaver du får samt hvor meget du arbejder. Jo mere du arbejder, jo flere penge tjener du. Det er derfor også en god idé at have en backup til de måneder, hvor du f.eks. ikke tjener så meget. Som freelancer har du mulighed for at sætte pris på din egen tid. Her er det dog vigtigt, at du ikke sætter prisen for højt, så folk ikke vil betale. Det handler om at være realistisk.

Kom i gang med at være freelancer!

Det er ikke gratis at blive freelancer, det kræver penge til f.eks. opstart, inventar samt depositum. Står du ikke med ressourcerne i hånden, så skal du ud at skaffe dem andre steder fra. Dette kan være enten via banken eller et online erhvervslån. Det kan dog være sværere at låne penge i banken, fordi du ikke kommer til at have en fast indtægt om måneden eller nogen idé om hvor meget du kommer til at tjene. Det er derfor bankens beslutning i sidste ende, om de vil låne dig pengene. Den anden løsning er at ansøge om at optage et online erhvervslån. Broaden er en af dem, som tilbyder denne mulighed. Du kan ansøge om at optage et erhvervslån hos Broaden, hvor du kan låne 10.000 – 250.000 kr. nemt og enkelt. Når din ansøgning er blevet håndteret samt vurderet, modtager du svar over SMS, om du er blevet godkendt til at låne eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen