Hvor mange penge tjener man på YouTube?

Hvordan tjener man penge på YouTube? Det kan virke som en stor begyndelse, men der er tusindvis af mennesker verden over der har gjort det, at tjene penge på youtube til deres levebrød. YouTubere som Jenna Marbles, svenske DewDiePie, Jeffree Star, James Charles og mange, mange andre privatpersoner er blevet millionærer af at have en kanal på YouTube, og har fået sig store navne internationalt.  

Men hvordan tjener man penge på youtube, og hvor mange penge tjener man på YouTube? Det er naturligvis ikke YouTube selv, der giver pengene til Youtuberne. De tjener deres penge gennem reklamer og sponsorater. 

Hvert måned bliver der set seks milliarder timers YouTube, af over en milliard mennesker, og der bliver over 100 Youtube videoer uploadet hvert minut. Der er dermed mange øjne på Youtube, og dermed et bredt marked af forbrugere at vise reklamer til, og tjene penge på.

 

Reklameindtægter

Hvis man vil tjene penge på Youtube, så er en metode, som mange bruger, at tilmelde sig Google AdSense. Google AdSense er en funktion, lavet af Google, som blandt andet kan lægge reklamer ind over dine videoer. Når du har AdSense, så er du en såkaldt Youtube Partner. For at få denne funktion, skal din kanal godkendes, fordi annoncørerne ikke vil risikere at komme til at betale penge for at have deres reklamer på videoer med krænkende eller kompromitterende sprog eller billeder.

Hvis din kanal bliver anmeldt for stødende billeder eller andet, så kan du risikere at den bliver “demonetized”, og at du dermed mister din indtægt fra reklamer, så du ikke længere kan tjene penge på YouTube. Ønsker du dermed at tjene penge på YouTube skal du være helt sikker på, at YouTube partnerships regler, er nogle du med garanti har tænkt dig at overholde. Disse regler inkluderer at undgå at bande. 

Så hvor mange penge tjener man på YouTube? Det kommer an på en række forskellige ting. Heriblandt mængden af visninger på hvert enkelt af dine videoer, samt mængden af dine subscribers og hvor mange likes dine videoer har. En tommelfingerregel for hvor mange penge tjener man på YouTube, er tre til fem dollars per tusinde views på en video. Er du så heldig, at en af dine videoer får en halv million views, er det altså en indtægt på cirka 13.000 kroner. 

 

Sponsorsamarbejde

En anden metode til hvordan man kan tjene penge på YouTube, er at skaffe sig et sponsorsamarbejde. Denne metode er en smule mindre ligetil for nybegyndere på Youtube. Ønsker man at begynde at tjene penge på Youtube fra første video, så er dette måske ikke den mest oplagte metode.

Når du har været i gang i et stykke tid med din kanal, og har fået bygget en fornuftig mængde subscribers op, så begynder det at give mening at søge sponsorater. Sponsorater er en mere effektiv måde for firmaerne at promovere deres produkter på, idet reklamen bliver fremvist af selve YouTuberen, og dermed fremstår mere autentisk og troværdig for seeren. 

Går man og overvejer at tjene penge på YouTube, skal man være klar over, at det kan være en krævende karriere, og der skal lægges mange timers arbejde i. Især i starten kan det være svært at tjene penge på YouTube, fordi man endnu ingen subscribers har. 

Men hvis man er klar til at lægge arbejdet i det, så kan det også give en fantastisk karriere, hvor man kan få lov til at tjene penge på at lave videoer om de ting man elsker. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen