Rekordsalg af brugte elbiler

I 2023 har salget af brugte elbiler oplevet en bemærkelsesværdig stigning på 35%. Med 35.356 elbiler solgt i årets første tre kvartaler markerer dette en betydelig fortsættelse af den grønne bølge, der nu udgør over 9% af det samlede brugtvognssalg. Denne udvikling tegner et klart billede af forbrugernes fortsatte interesse for brugte elbiler.

Salget af brugte elbiler er steget markant i år, faktisk er salget steget med 35%. Årsagen til dette er kan spores tilbage til det forhenværende år, hvor der også var en positiv stigning på markedet. I de første tre kvartaler af året er der solgt ca. 35.356 brugte elbiler, sammenlignet med sidste år på 26.200. På nuværende tidspunkt udgør elbils markedet over 9% af det samlede brugtvognssalg, mens plugin-hybrider udgør 5%.

Tidligere har ny-vogns markedet haft en stor popularitet, men nu er der kommet et skift i populariteten. Hvilket er imponerende, når salget af brugte elbiler steg markant sidste år som følge af import for at imødegå bil-manglen. hvilket har gjort at det er mere attraktivt at sælge din bil,

Nyvognssalget fortsætter sin stigning

Hvad angår nyvognssalget, så fortsætter stigningen, specielt i september var der en markant stigning. I september blev der solgt 14.885 nye biler, hvilket svarer til en stigning på 14,4% sammenlignet med sidste år i samme måned. Her er det elbilerne, som er den markant årsag til denne stigning, da de står for 43% af de nyregistrerede biler i september, hvilket er en væsentlig større stigning end sidste år, hvor den lå på 23%

Hvad skyldes den markant stigning af salget af elbiler?

Hvad skyldes så denne her markante stigning af salget af elbiler? Set fra oven så er nyvognssalget steget med 13,7% i år, men hvis man fjerner Tesla er stigningen kun 1,8% i forhold til sidste år. Dette skyldes delvist, at Tesla ikke sælger deres nye biler gennem traditionelle forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen